
Blåbärsscones med kardemumma
12 styck
Enkelt
30 minuter
Recept på ljuvliga och hembakta scones. Servera gärna med lite vispad grädde, färskost, lemon curd..
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Ingredienser
4 dl
vetemjöl
2 tsk
Dr. Oetker Bakpulver
0,5 tsk
salt
0,75 dl
socker
50 g
smör
2 dl
vispgrädde
2 tsk
apelsinskal
0,5 tsk
kardemumma
cirka 125 g
färska eller frysta blåbär
1 st
ägg till pensling
Tillagning:
Totalt :
30 minuter
Tillagning:
30 minuter
Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke. Skär det kypskåpskalla smöret i bitar och nyp ihop med mjölblandningen. Tillsätt grädde, apelsinskal, kardemumma och blåbär. Blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen till en tjock platta på ett mjölat bakbord. Tryck ut rundlar av degen. Pensla rundlarna med ett uppvispat ägg. Grädda sconesen i 250 grader ca 10 minuter. Kontrollera gräddningen efter 7 minuter. Botten ska ha en gyllenbrun färg när sconesen är klara. Servera sconesen med vispad grädde eller färskost.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept