
Browniebakelser med Jordgubbsmousse
Ingredienser
Visa produkter
Tillagning:
Lägg smör och choklad i en kastrull på mycket svag värme och rör om tills blandningen är mjuk. Blanda ägg och socker i en skål och vispa tills smeten är tjock och ljusgul. Blanda ner chokladsmet, mjöl blandat med bakpulver och häll smeten i en smord springform, ca 22 cm i diameter.
Grädda i 175 grader ca 30 minuter eller tills kakan är klar. Den får gärna vara lite lös i mitten, den eftergräddas när man tagit ut den ur ugnen. Låt kakan svalna och skär sedan upp den 12 bitar.
Blanda Tårtmousse och mjölk i en bunke och vispa först på låg, därefter på hög hastighet tills moussen blivit tjock och fluffig. Häll moussen i en spritspåse med stjärntyll och spritsa ut den på browniebitarna. Har man ingen sprits går det även bra att skeda ut moussen på brownie-bitarna. Dekorera med blommor eller efter egen lust och fantasi.
Liknande recept
Liknande recept

Citronrulltårta med lakritsmousse

Lyxbrownie

Apelsinkaka

Kladdkaka med hallon

Brownie med vaniljkolaglasyr

Brownies med julens frukt
