
Cheesecake med vit choklad och nötkrokant
Ingredienser
Tillagning:
Häll ned socker i en stekpanna tills det smält. Lägg ned smör. Tillsätt sedan hackad mandel och apelsinsaft. Häll upp på ett bakplåtspapper och låt stelna i kyl.
Börja med att mixa ned digestivekex och smält smör. Hacka ned lite av krokanten i mixen och platta ut i en passande spring-form. Låt formen stå i en kyl så den sätter sig. Smält den vita chokladen. Häll ned philadelphiaost, creme fraiche, florsocker, citronarom, vaniljstång och ägg i en form och blanda runt. Tillsätt den vita chokladen i smeten. Häll sedan smeten över botten och låt baka i ugn i ca 110 grader i ca 50 min.
Koka upp passionsfrukt och purén med socker. Blötlägg gelatinbladet i ca 5 minuter. Ta upp, krama ur, och tillsätt i purén. Tillsätt passionsfrukterna. Låt purén svalna. Häll över kakan och låt det sätta sig i kyl.
Liknande recept
Liknande recept

Pepparkakspannacottapaj med polkagrissmak

Nötchokladkaka

Pannacotta-Cheesecake

Key Lime Cheesecake

Cheesecake med vit choklad och citron

Glutenfri Pumpapaj
