
Chokladdoppad hallonkola
Ingredienser
Visa produkter
Tillagning:
Mixa de färska eller frysta hallonen och passera dem genom en finmaskig sil, så att du får 150 g hallonpuré. Blanda purén med grädde och smör i en kastrull och värm på svag värme tills smöret har smält.
Koka socker, glykos och vatten i en annan kastrull tills blandningen har en temperatur på ca 160 grader och precis ändrar färg. Tillsätt gräddblandningen i tre omgångar, vispa mellan varven. Låt kolan koka på medelvärme till 124 grader, eller gör ett kulprov; rör om då och då.
Lägg bakplåtspapper i botten på en form som är ca 20*20 cm. Häll kolan i formen och låt den stelna i kylskåp ca 3 timmar. Skär sedan kolan i fina bitar.
Smält eller temperera chokladen och doppa halva kolan i choklad. Stryk av överflödig choklad på undersidan och lägg kolan på ett bakplåtspapper. Strösla över de torkade hallonen innan chokladen stelnar.
Liknande recept
Liknande recept

Superpower pops

Pumpatryffel

Chokladfudge

Hemgjord marsipangris

Cakepops med apelsin

Chokladkola
