
Chokladkaka med guldkant
Ingredienser
Tillagning:
Sätt ugnen på 190 grader varmluft och smörj en springform. Smält chokladen över vattenbad. Vispa samman smör, socker och vaniljpasta i en skål. Vispa ner äggulorna en i taget. Rör ner chokladen, mandeln och mandelmjölet. Vispa äggvitorna styvt och vänd försiktigt ner i smeten. Fördela smeten i springformen och grädda kakan i 15-20 min. Låt svalna på ett galler.
Hacka den mörka chokladen och lägg i en skål. Värm grädde och smör tills det nästan kokar och häll över chokladen. Låt blandningen stå 5-10 minuter så att chokladen smälter. Blanda därefter ordentligt. Sätt kakan på ett pappersklätt galler. Fördela glasyren över kakan och dekorera med guldströssel. Låt glasyren sätta sig innan du lyfter över kakan på ett serveringsfat.
Liknande recept
Liknande recept

Nyårstårta

Rocky Road brownie

Påskig morotskaka

Pepparkakshus

Citron- och lakritsmonster
