Flag

Citronrulltårta med lakritsmousse

1 tårta
Mellan
60 minuter
Fantastiskt recept på god rulltårta för alla lakritsälskare!
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
3 stägg
1,5 dlströsocker
1 dlpotatismjöl
2 tskDr. Oetker Citronarom
1 tskDr. Oetker Bakpulver
Fyllning
1 påseDr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
2,25 dlmjölk
cirka 1 msklakritspulver

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Citronarom
Picture - Dr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
1

Sätt ugnen på 250 grader. Klä en ugnsplåt med höga kanter med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt citronarom. Blanda potatismjöl och bakpulver och vänd försiktigt ned i smeten. Tag en slickepott och bred ut smeten över bakplåtspappret. Lämna några centimeter på varje sida utan smet. Grädda i 4-5 minuter i mitten av ugnen. Håll koll på ugnen så kakan inte blir övergräddad.

2

Sockra ett nytt bakplåtspapper och stjälp upp kakan på det. Dra av det gamla pappret, pensla med kallt vatten om det har svårt att lossna. Låt kakan svalna.

3

Fyllning

Vispa samman mjölk, tårtmousse och lakritspulver. Vispa i cirka 3 minuter tills moussen blir tjock och fluffig. Bred moussen över kakan och rulla ihop. Låt stå kallt en stund innan servering.