
Citronrulltårta med lakritsmousse
Ingredienser
Tillagning:
Sätt ugnen på 250 grader. Klä en ugnsplåt med höga kanter med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt citronarom. Blanda potatismjöl och bakpulver och vänd försiktigt ned i smeten. Tag en slickepott och bred ut smeten över bakplåtspappret. Lämna några centimeter på varje sida utan smet. Grädda i 4-5 minuter i mitten av ugnen. Håll koll på ugnen så kakan inte blir övergräddad.
Sockra ett nytt bakplåtspapper och stjälp upp kakan på det. Dra av det gamla pappret, pensla med kallt vatten om det har svårt att lossna. Låt kakan svalna.
Vispa samman mjölk, tårtmousse och lakritspulver. Vispa i cirka 3 minuter tills moussen blir tjock och fluffig. Bred moussen över kakan och rulla ihop. Låt stå kallt en stund innan servering.
Liknande recept
Liknande recept

Valnötsbrownie

Apelsinkaka

Vegansk chokladmoussekaka

Marockansk Apelsinmandelkaka

Citronmåne

Dansk Drömkaka
