
Cookies med Krokant
cirka 30 - 50 styck
Enkelt
30 minuter
Recept på en nu klassisk småkaka med smak av mörk choklad och hasselnötskrokant. Beroende på hur stora du gör dem så får du ut allt mellan 30 till 50 st. Men det behövs - de är försvinnande goda!
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Ingredienser
200 g
smör
1 dl
socker
2 dl
farinsocker
1 tsk
2 st
ägg
5 dl
vetemjöl
1 tsk
Dr. Oetker Bikarbonat
0,5 tsk
salt
200 g
mörk chokad hackad
Tillagning:
Totalt :
30 minuter
Tillagning:
30 minuter
1
Täck en plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa smör och socker vitt och poröst med elvisp. Rör ned äggen ett i taget. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en bunke. Rör om med gaffel så att det blandar sig. Tillsätt mjölblandningen tillsammans med choklad och krokant och rör till en smidig massa.
2
Ta hjälp av två teskedar och klicka ut valnötsstora klickar på plåten. Tryck till kakorna lätt och grädda i ca 8-10 minuter i mitten av ugnen. Låt kakorna svalna på galler.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Igelkottskakor![]()

40 MinEnkelt
Igelkottskakor
40 MinEnkelt
Igelkottskakor
Vaniljmusslor med mandarin![]()

40 MinEnkelt
Vaniljmusslor med mandarin
40 MinEnkelt
Vaniljmusslor med mandarin
Julkakor som jultröjor![]()

45 MinEnkelt
Julkakor som jultröjor
45 MinEnkelt
Julkakor som jultröjor
Juliga småkakor![]()

30 MinEnkelt
Juliga småkakor
30 MinEnkelt
Juliga småkakor
Cocktailknas![]()

40 MinEnkelt
Cocktailknas
40 MinEnkelt
Cocktailknas
Doktorns korintkakor![]()

40 MinEnkelt
Doktorns korintkakor
40 MinEnkelt
Doktorns korintkakor
Non-stop cookies![]()

40 MinEnkelt
Non-stop cookies
40 MinEnkelt
Non-stop cookies