
Crêpes med vaniljglass och Chocosauce
cirka 6 - 8 portioner
Mellan
60 minuter
Recept på tunna franska pannkakor som toppas med karamelliserade hasselnötter och ljuvlig vaniljglass.
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Ingredienser
250 g
vetemjöl
4 st
ägg
1 msk
socker
En nypa
salt
3,75 dl
mjölk
1,25 dl
Ramlösa
8 msk
matolja
50 g
socker
1 dl
Cointreau-likör eller apelsinsaft
1 l
vaniljglass
Efter behov
Dr. Oetker Chocosås
Visa produkter
Tillagning:
Tillagning:
60 minuter
1
Gör så här
Sila mjölet i en skål och gör en fördjupning i mitten. Vispa ägg, socker, salt, mjölk och ramlösa och häll en del av det i fördjupningen. Rör försiktigt från mitten och ut och tillsätt försiktigt resten.
2
Låt smeten vila i 20-30 minuter.
3
Värm oljan i en panna och häll sedan i lite av smeten.Grädda crêpsen gyllenbruna. Bryn sockret i en panna och tillsätt hasselnötterna under omrörning.
4
Låt de karamelliserade hasselnötterna kylas av på ett bakpapper.
5
Lägg en glasskula på varje crêpes och dekorera med choco sauce, samt cointreu eller apelsinsaft. Strö över hasselnötter och servera genast.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Moussebakelser med choklad och jordgubb![]()

700 MinMellan
Moussebakelser med choklad och jordgubb
700 MinMellan
Moussebakelser med choklad och jordgubb
Semifreddo med vanilj, hallon och mandelspån![]()

120 MinMellan
Semifreddo med vanilj, hallon och mandelspån
120 MinMellan
Semifreddo med vanilj, hallon och mandelspån
Hemgjord Vaniljglass![]()

40 MinMellan
Hemgjord Vaniljglass
40 MinMellan
Hemgjord Vaniljglass
Knäckiga flarn med tårtmousse![]()

40 MinMellan
Knäckiga flarn med tårtmousse
40 MinMellan
Knäckiga flarn med tårtmousse
Chokladdessert i fyra lager![]()

300 MinMellan
Chokladdessert i fyra lager
300 MinMellan
Chokladdessert i fyra lager
Glassbomb![]()

240 MinMellan
Glassbomb
240 MinMellan
Glassbomb
Blåbärspannacotta![]()

200 MinMellan
Blåbärspannacotta
200 MinMellan
Blåbärspannacotta