
Dansk vaniljlängd
cirka 20 - 24 portioner
Mellan
120 minuter
Recept på klassiskt vetebröd som har en krämig vaniljfyllning.
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Deg
cirka 6 dl
vetemjöl
cirka 1 tsk
kardemumma
1 msk
125 g
mjukt smör
1 dl
mjölk
25 g
jäst
2 st
ägg
Fyllning
5 dl
vaniljkräm (färdigköpt eller hemlagad)
75 g
Tillagning:
Tillagning:
120 minuter
1
Gör så här
Blanda vetemjöl, kardemumma och vaniljsocker.Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt blandningen bli 37°C och tillsätt jästen som får lösas upp under omrörning.Tillsätt ägg och mjölblandningen i jästen och arbeta samman till en smidig deg.
2
Låt jäsa ca 45 min.Blanda samman vaniljkrämen under tiden.
3
Knåda degen på mjölat bakbord och forma en avlång rulle som kavlas ut till 5 mm tjocklek. Lägg vaniljkrämen i en sträng på mitten av degen och strö på korinter och suckat. Vik in sidorna mot mitten, pensla med ägg och strö över mandelflager och pärlsocker.
4
Lägg degen på en bakplåt och forma som en halvmåne. Låt jäsa ca 30 min.
5
Grädda vid 200°C i ca 25 min. Varmluftsugn gräddas vid 180°C. Baktiden kan variera något från ugn till ugn.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Vetekrans med kanel och choklad![]()

140 MinMellan
Vetekrans med kanel och choklad
140 MinMellan
Vetekrans med kanel och choklad
Lyxiga Kanelbullar![]()

100 MinMellan
Lyxiga Kanelbullar
100 MinMellan
Lyxiga Kanelbullar
Saffranskrans![]()

120 MinMellan
Saffranskrans
120 MinMellan
Saffranskrans
Kardemummabullar![]()

180 MinMellan
Kardemummabullar
180 MinMellan
Kardemummabullar
Chokladbullar![]()

120 MinMellan
Chokladbullar
120 MinMellan
Chokladbullar
Fruktigt mellanmålsbröd![]()

120 MinMellan
Fruktigt mellanmålsbröd
120 MinMellan
Fruktigt mellanmålsbröd
Saffransbullar med vaniljkräm och kanelsocker![]()

80 MinMellan
Saffransbullar med vaniljkräm och kanelsocker
80 MinMellan
Saffransbullar med vaniljkräm och kanelsocker