
Enkelt Kryddbröd
2 Bröd
Enkelt
80 minuter
Recept på ett enkelt och gott filmjölksbröd utan jäst.
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Ingredienser
8 dl
filmjölk
2 tsk
Dr. Oetker Bikarbonat
1 tsk
Dr. Oetker Bakpulver
2 tsk
salt
2 tsk
koriander
1,5 dl
sirap
12 dl
rågsikt (ev. lite extra)
100 g
Visa produkter
Tillagning:
Tillagning:
80 minuter
1
Gör så här
Rör ihop alla torra ingredienser. Tillsätt sirap och filmjölk och rör till en rätt lös smet. Är smeten alltför kladdig tillsätts en dl extra rågsikt.
2
Häll smeten i två smorda 1.5 liters formar. Grädda i 150 grader i drygt en timme. Känn med sticka att bröden är klara.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Grytbröd![]()

75 MinEnkelt
Grytbröd
75 MinEnkelt
Grytbröd
Julscones![]()

40 MinEnkelt
Julscones
40 MinEnkelt
Julscones
Saftiga Tekakor![]()

120 MinEnkelt
Saftiga Tekakor
120 MinEnkelt
Saftiga Tekakor
Friskuslimpa![]()

80 MinEnkelt
Friskuslimpa
80 MinEnkelt
Friskuslimpa
Adventsbröd![]()

60 MinEnkelt
Adventsbröd
60 MinEnkelt
Adventsbröd
Filmjölkslimpa![]()

100 MinEnkelt
Filmjölkslimpa
100 MinEnkelt
Filmjölkslimpa
Fruktbröd med smak av apelsin![]()

0 MinEnkelt
Fruktbröd med smak av apelsin
0 MinEnkelt
Fruktbröd med smak av apelsin