
Fikon och Hasselnötskakor
cirka 30 styck
Mellan
40 minuter
ca 30 st
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Kaksmet
150 g
smör
1 dl
socker
1 st
ägg
1 tsk
Dr. Oetker Bakpulver
4 dl
vetemjöl
100 g
torkade fikon
1 - 2 msk
vatten
Visa produkter
Tillagning:
Tillagning:
40 minuter
1
Gör så här
Vispa samman smör, socker och ägg till en ljus och luftig massa. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt detta tillsammans med 2/3 av hasselnötterna. Hacka fikonen fint och vänd ned dem i smeten. Tillsätt vatten och blanda till en jämn deg.
2
Låt degen vila i kylskåp en stund.
3
Rulla små bollar av degen som läggs på plåt täckt med bakplåtspapper. Platta till kakorna något och dekorera med resten av hasselnötterna.
4
Grädda i 200 grader i 10-12 minuter.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Maränger I pastell![]()

120 MinMellan
Maränger I pastell
120 MinMellan
Maränger I pastell
Kyckling cakepops![]()

120 MinMellan
Kyckling cakepops
120 MinMellan
Kyckling cakepops
Maränger utan ägg![]()

140 MinMellan
Maränger utan ägg
140 MinMellan
Maränger utan ägg
Lakritsmaränger![]()

100 MinMellan
Lakritsmaränger
100 MinMellan
Lakritsmaränger
Easter Bunny Figurkakor![]()

60 MinMellan
Easter Bunny Figurkakor
60 MinMellan
Easter Bunny Figurkakor
Finska Pinnar![]()

60 MinMellan
Finska Pinnar
60 MinMellan
Finska Pinnar
Vaniljkransar![]()

60 MinMellan
Vaniljkransar
60 MinMellan
Vaniljkransar