
Flerfärgad Regnbågstårta
Ingredienser
Tillagning:
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra 4 st 15 cm springformar och bröa med lite vetemjöl. Alternativt grädda bottnarna i omgångar, och var noga med att smöra och bröa mellan varje gräddning. Vispa ihop smöret och sockret fluffigt med en elvisp. Tillsätt äggvitorna, en i taget och vispa väl efter varje. Tillsätt vaniljsocker och olja under vispning. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en separat skål. Tillsätt hälften av mjölblandningen till smeten och blanda på låg hastighet. Häll i mjölken och blanda smeten jämn. Tillsätt den sista mjölblandningen och blanda återigen smeten. Dela upp smeten i fyra lika delar och färga dessa i önskad färg och intensitet. Häll i smeten i de förberedda springformarna och ställ in i mitten av ugnen. Låt grädda ca 25 min. Kolla med provsticka så de är genomgräddade. Ta ut bottnarna och låt svalna ca 10 minuter i springformen innan de vänds ut på galler och får svalna helt. Vispa tårtmoussen med den kalla mjölken tills den blir tjock och fluffig. Vispa grädden tjock och vänd sedan ned den i tårtmoussen och blanda väl. Lägg ihop bottnarna med hälften av vaniljmoussen mellan lagren. Ta den sista tårtmoussen och bred ut täckande över tårtan. Dekorera tårtan på varlfritt sätt, här med Minipearls och chokladstjärnor.
Liknande recept
Liknande recept

Eclairer

Choklad- och mangomoussetårta

Camillas Påsktårta

Jordgubbstårta med vit chokladtopping

Fjärilstårta

Fläckig tårta
