
Frallor med skrädmjöl
cirka 16 styck
Enkelt
120 minuter
Recept på frallor som både är enkla och snabba att slänga ihop.
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Ingredienser
2 Förp.
torrjäst (14g)
2 tsk
salt
5 dl
skrädmjöl
7 - 8 dl
vetemjöl special
1 dl
matolja
5 dl
mjölk
0,5 dl
sirap , och ev extra vetemjöl till utbakning
Visa produkter
Tillagning:
Tillagning:
120 minuter
1
Gör så här
Blanda alla torra ingredienser. Värm olja, mjölk och sirap till 42 grader och tillsätt i mjölblandningen. Rör om rejält till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mer mjöl, men var försiktig, det är viktigt att degen är lite kladdig. Låt jäsa i 45-60 minuter.
2
Doppa händerna i mjöl och forma runda bullar. Lägg bullarna på plåt.
3
Låt bröden jäsa ytterligare 30-45 miuter. Värm under tiden ugnen till 200 grader. Grädda bröden i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Låt svalna under bakduk.
4
Om man inte får tag på skrädmjöl går det bra att använda Speltfullkornsmjöl istället.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Filmjölkslimpa![]()

100 MinEnkelt
Filmjölkslimpa
100 MinEnkelt
Filmjölkslimpa
Turbobröd![]()

80 MinEnkelt
Turbobröd
80 MinEnkelt
Turbobröd
Julscones![]()

40 MinEnkelt
Julscones
40 MinEnkelt
Julscones
Enkelt Kryddbröd![]()

80 MinEnkelt
Enkelt Kryddbröd
80 MinEnkelt
Enkelt Kryddbröd
Adventsbröd![]()

60 MinEnkelt
Adventsbröd
60 MinEnkelt
Adventsbröd
Friskuslimpa![]()

80 MinEnkelt
Friskuslimpa
80 MinEnkelt
Friskuslimpa
Vegansk påskcheesecake med choklad![]()

270 MinEnkelt
Vegansk påskcheesecake med choklad
270 MinEnkelt
Vegansk påskcheesecake med choklad