
Franska makroner med mousse
Ingredienser
Tillagning:
Kör mandel och florsocker i matberedare till en finfördelad massa. Vispa äggvitorna nästan fasta. Tillsätt strösocker och vispa till en styv massa. Vänd ner mandelsockret i äggvitorna och blanda samman till en jämn smet.
Vänd ner hushållsfärg eller siktad kakao i smeten. Fördela smeten i en spritspåse med slät tyll. Har man ingen spritspåse kan man ta en plastpåse och klippa ett hål på ca 10 mm i hörnet.
Spritsa ut små kakor på bakplåtspappersklädd plåt. Låt stå ca 20 minuter innan gräddning så makronerna torkar något. Grädda i varmluft 160 grader eller vanlig ugn 175 grader i 15-20 minuter.
Låt kakorna kallna innan de lossas från plåten.
Mousse: Vispa påsens innehåll med 2,25 dl mjölk. Använd gärna elvisp. Vispa 3-4 minuter på hög hastighet.
Fördela mousse på hälften av makronerna och lägg samman dem med andra hälften. Förvaras i kyl fram till servering.
Liknande recept
Liknande recept

Choko-kokosstjärnor

Saffransskorpor

Underbart goda Citron- och mandelbiscotti

Påskkakor med glasyr

Finska Pinnar

Glutenfria mazariner med hallon (och utan tillsatt socker)
