
Fruktigt mellanmålsbröd
2 Bröd
Mellan
120 minuter
Recept på nyttigt bröd som passer perfekt som mellanmål eller kvällsmål.
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Ingredienser
5 dl
mjölk eller vatten
50 g
jäst
250 g
kesella (mager kvarg)
1 dl
rapsolja
2 tsk
salt
1 dl
sirap
2 dl
rågmjöl
75 g
cirka 1 l
vetemjöl
Tillagning:
Tillagning:
120 minuter
1
Gör så här
Smula jästen i en bunke. Värm mjölk eller vatten till 37 grader och häll över jästen. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt olja, kesella, salt och sirap. Tillsätt rågmjöl, frukt och hälften av vetemjölet. Rör om kraftigt och tillsätt mer vetemjöl efterhand. Spar lite av vetemjölet till utbakning..
2
Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Forma en längd av varje del, eller dela den i tre delar och gör flätor
4
Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Pensla ev. bröden med uppvispat ägg för extra glansig yta.
5
Grädda i 175 grader ca 30 minuter.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Vetekrans med kanel och choklad![]()

140 MinMellan
Vetekrans med kanel och choklad
140 MinMellan
Vetekrans med kanel och choklad
Kardemummabullar![]()

180 MinMellan
Kardemummabullar
180 MinMellan
Kardemummabullar
Saftiga kanelbullar med äkta kanel![]()

180 MinMellan
Saftiga kanelbullar med äkta kanel
180 MinMellan
Saftiga kanelbullar med äkta kanel
Äppelbullar med brynt smör och vaniljkräm![]()

150 MinMellan
Äppelbullar med brynt smör och vaniljkräm
150 MinMellan
Äppelbullar med brynt smör och vaniljkräm
Dansk vaniljlängd![]()

120 MinMellan
Dansk vaniljlängd
120 MinMellan
Dansk vaniljlängd
Färgglad påsktårta![]()

90 MinMellan
Färgglad påsktårta
90 MinMellan
Färgglad påsktårta
Glutenfria lussebullar![]()

30 MinMellan
Glutenfria lussebullar
30 MinMellan
Glutenfria lussebullar