
Fruktkaka till påsk
cirka 12 bitar
Mellan
80 minuter
Recept på påskpaj som fylls med bla frukt och nötter och får en frisk smak av citron.
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Deg
100 g
smör
0,5 dl
socker
1 st
ägg
2 dl
vetemjöl
1 tsk
Dr. Oetker Bakpulver
Fyllning
4 st
ägg
1 dl
socker
500 g
philadelphiaost
150 g
creme fraiche
3 msk
majsstärkelse (maizena)
1 Förp.
2 tsk
1 tsk
Tillagning:
Tillagning:
80 minuter
1
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop smör och socker. Rör i äggen. Blanda mjöl och bakpulver tillsammans och rör ned det tillsammans med smör- och sockersmeten. Blanda väl.
2
Tryck ut degen i en springform (ca 24 cm) i botten och upp på sidorna. Låt stå i kylen under tiden du blandar fyllningen.
3
Fyllning: Vispa ägg och socker luftigt. Rör i resten av ingredienserna men spara lite av fruktblandningen till dekoration. Häll fyllningen i springformen. Grädda i nedre delen av ugnen ca.45 minuter. Låt svalna i rumstemperatur innan du tar bort springformen. Pudra kakan med lite florsocker. Garnera med resten av fruktblandningen. Avsluta med citronskal, om så önskas.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Blåbärssnittar![]()

100 MinMellan
Blåbärssnittar
100 MinMellan
Blåbärssnittar
Morotskaka![]()

100 MinMellan
Morotskaka
100 MinMellan
Morotskaka
Blåbärskaka med kardemumma![]()

60 MinMellan
Blåbärskaka med kardemumma
60 MinMellan
Blåbärskaka med kardemumma
Persiko clafoutis![]()

60 MinMellan
Persiko clafoutis
60 MinMellan
Persiko clafoutis
Fruktkaka med choklad![]()

80 MinMellan
Fruktkaka med choklad
80 MinMellan
Fruktkaka med choklad
Glutenfri Smoothiekaka![]()

30 MinMellan
Glutenfri Smoothiekaka
30 MinMellan
Glutenfri Smoothiekaka
Veganska kolarutor![]()

200 MinMellan
Veganska kolarutor
200 MinMellan
Veganska kolarutor