
Gelégodis
1 iskubsform
Mellan
40 minuter
Recept på hemgjort godis, där du själv kan välja och vraka bland färger och smaker. Bara fantasin som sätter stopp!
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Hemgjort gelégodis
10 st
1,5 dl
socker
4 dl
vatten
10 - 12 droppar
päron- lakrits- eller hallonarom och några dr valfri karamellfärg
Tillagning:
Tillagning:
40 minuter
1
Gör så här
Olja en form för iskuber, gärna med roliga mönster. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Blanda glykos, socker och vatten i en tjockbottnad kastrull. Koka på medelhög värme till blandningen nått 122 grader. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och lägg ner dem i sockerblandningen, ett i taget under omrörning.
2
Tillsätt arom och färg. Låt temperaturen sjunka till 70 grader
3
Fyll formen med gelémassan. Låt svalna och stelna i rumstemperatur över natt.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Mozartkulor![]()

60 MinMellan
Mozartkulor
60 MinMellan
Mozartkulor
Chokladfudge![]()

40 MinMellan
Chokladfudge
40 MinMellan
Chokladfudge
Chokladkola![]()

60 MinMellan
Chokladkola
60 MinMellan
Chokladkola
Marshmallowgranar![]()

60 MinMellan
Marshmallowgranar
60 MinMellan
Marshmallowgranar
Fudge med mandelsplitter![]()

60 MinMellan
Fudge med mandelsplitter
60 MinMellan
Fudge med mandelsplitter
Gör din egen marshmallows![]()

250 MinMellan
Gör din egen marshmallows
250 MinMellan
Gör din egen marshmallows
Hemgjord marsipangris![]()

40 MinMellan
Hemgjord marsipangris
40 MinMellan
Hemgjord marsipangris