
Glutenfri Vegan-Chokladkaka
8 bitar
Mellan
60 minuter
Recept på god chokladkaka utan gluten, ägg och mjölk. Vi har toppat den med kakao och saftiga kärnor från ett granatäpple.
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Ingredienser
0,5 dl
kakao
2 dl
glutenfri mjölblandning (går även bra med rismjöl, men då blir kakan mer kompakt)
100 g
mandelmjöl
1 msk
Arrowrot (finns i kryddhyllan)
2 tsk
Dr. Oetker Bakpulver
1,75 dl
socker
0,5 tsk
salt
2 dl
solrosolja
1 Förp.
Dr. Oetker Vaniljaroma
175 g
Tofu
Till dekoration
cirka 2 - 3 msk
kakao
1 st
granatäpplen
Tillagning:
Tillagning:
60 minuter
1
Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en springform, ca 18 cm i diameter.Blanda alla torra ingredienser i en skål. Lägg tofun i en matberedare eller mixerskål med olja och vaniljarom och mixa till en slät pasta.
2
Blanda tofun med de torra ingredienserna och häll smeten i springformen. Grädda i 45-50 minuter, känn med sticka att smeten är klar. Låt kakan svalna och dekorera med lite pudrad kakao och kärnor från ett granatäpple.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Stollen![]()

100 MinMellan
Stollen
100 MinMellan
Stollen
Fruktkaka till påsk![]()

80 MinMellan
Fruktkaka till påsk
80 MinMellan
Fruktkaka till påsk
Apelsinkaka![]()

80 MinMellan
Apelsinkaka
80 MinMellan
Apelsinkaka
Panettone![]()

120 MinMellan
Panettone
120 MinMellan
Panettone
Glutenfri Smoothiekaka![]()

30 MinMellan
Glutenfri Smoothiekaka
30 MinMellan
Glutenfri Smoothiekaka
Glutenfri äppelkaka med smak av mazarin![]()

45 MinMellan
Glutenfri äppelkaka med smak av mazarin
45 MinMellan
Glutenfri äppelkaka med smak av mazarin
Marockansk Apelsinmandelkaka![]()

80 MinMellan
Marockansk Apelsinmandelkaka
80 MinMellan
Marockansk Apelsinmandelkaka