Flag

Gör din egen marshmallows

cirka 80 styck
Mellan
250 minuter
Älskar du också marshmallows? Här är ett recept på hemgjorda marshmallows med jordgubbssmak.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Jordgubbssaft
200 gfärska jordgubbar (det går även bra med frysta)
2 mskvatten
2 tskVaniljextrakt Taylor & Colledge
5 gcitronsyra (1 tsk)
Marshmallows
7 stDr. Oetker Gelatinblad
260 gsocker
120 gDr. Oetker flytande glykos
80 gjordgubbssaft , se recept i recept
140 gäggvita
20 gsocker
cirka 1 tskDr. Oetker gelfärger röd
200 gflorsocker

Visa produkter

Picture - Vaniljextrakt Taylor & Colledge
Picture - Dr. Oetker Gelatinblad
Picture - Dr. Oetker flytande glykos
Picture - Dr. Oetker gelfärger röd
1

Jordgubbssaft

Mät upp jordgubbar, vatten, vaniljextrakt och citronsyra i en en kastrull och värm försiktigt tills jordgubbarna är mjuka. Passera bären genom en sil, så att det kommer ut så mycket saft som möjligt. Du behöver 80 gram till marshmallowsen.  

2

Marshmallows

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.

Koka upp 260 gram socker, flytande glykos och jordgubbssaft till 117 °C. Medan massan kokar vispar du äggvitorna till ett skum med hjälp av elvisp. Tillsätt 20 gram socker i äggvitorna och vispa till en lätt maräng.

När sockerlaget når 117 °C  tas den av värmen.  Krama ur gelatinbladen och låt de lösas upp i sockerlagen. Rör om ordentligt. Häll den varma sockerlagen i marängen i en tunn stråle medan du vispar på högsta  hastighet. Vispa i 8-10 minuter till marshmallowsen blir seg och har svalnat. Vispa ev ned lite gelfärg.

Lägg massann i en spritspåse med stjärntyll (Ø 16 mm) eller en stor rund tyll. Klä en plåt med bakpapper och spritsa ut marshmallows i små toppar. Sikta florsocker över, så att hela marshmallowsarna är helt täckta med florsocker. 

Låt de torka i rumstemperatur i minst tre timmar, gärna tills nästa dag. Ju längre de får torka desto segare  blir de i konsistensen.