
Gör din egen marshmallows
Ingredienser
Tillagning:
Mät upp jordgubbar, vatten, vaniljextrakt och citronsyra i en en kastrull och värm försiktigt tills jordgubbarna är mjuka. Passera bären genom en sil, så att det kommer ut så mycket saft som möjligt. Du behöver 80 gram till marshmallowsen.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp 260 gram socker, flytande glykos och jordgubbssaft till 117 °C. Medan massan kokar vispar du äggvitorna till ett skum med hjälp av elvisp. Tillsätt 20 gram socker i äggvitorna och vispa till en lätt maräng.
När sockerlaget når 117 °C tas den av värmen. Krama ur gelatinbladen och låt de lösas upp i sockerlagen. Rör om ordentligt. Häll den varma sockerlagen i marängen i en tunn stråle medan du vispar på högsta hastighet. Vispa i 8-10 minuter till marshmallowsen blir seg och har svalnat. Vispa ev ned lite gelfärg.
Lägg massann i en spritspåse med stjärntyll (Ø 16 mm) eller en stor rund tyll. Klä en plåt med bakpapper och spritsa ut marshmallows i små toppar. Sikta florsocker över, så att hela marshmallowsarna är helt täckta med florsocker.
Låt de torka i rumstemperatur i minst tre timmar, gärna tills nästa dag. Ju längre de får torka desto segare blir de i konsistensen.
Liknande recept
Liknande recept

Nougatfyrkanter med hasselnöt

Cake Pops med vit choklad

Fudge

Kaktus-cakepops

Gelégodis

Hemgjord marsipangris
