
Gotländsk Saffranspannkaka
4 styck
Enkelt
40 minuter
God och enkel saffranspannkaka
Recept på superenkel festrätt! Med grädde och riven mandelmassa i smeten blir den extra lyxig, men man kan utesluta detta till vardags: Det blir jätte gott ändå!
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Gotländsk Saffranspannkaka
1000 g
Risgrynsgröt Färdigköpt eller hemkokt gröt för 4 portioner
3 st
ägg
0,5 dl
socker
1,5 tsk
0,75 g
saffran
1 dl
mjölk eller grädde
100 g
mandelmassa frivilligt
cirka 1 - 2 msk
Tillagning:
Tillagning:
40 minuter
1
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
2
Blanda alla ingredienser i en bunke och rör om noga.
3
Häll smeten i smord form, ca 20 x 30 cm.
4
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter tills smeten stannat.
5
Serveras ljummen, gärna med sylt och vispad grädde.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Saffransostkaka![]()

45 MinEnkelt
Saffransostkaka
45 MinEnkelt
Saffransostkaka
Saffranspannkakor![]()

40 MinEnkelt
Saffranspannkakor
40 MinEnkelt
Saffranspannkakor
LCHF-smoothie![]()

20 MinEnkelt
LCHF-smoothie
20 MinEnkelt
LCHF-smoothie
Saffransvåfflor![]()

60 MinEnkelt
Saffransvåfflor
60 MinEnkelt
Saffransvåfflor
Fluffiga saffranspannkakor![]()

30 MinEnkelt
Fluffiga saffranspannkakor
30 MinEnkelt
Fluffiga saffranspannkakor
Grönsallad med örtig vinägrett![]()

10 MinEnkelt
Grönsallad med örtig vinägrett
10 MinEnkelt
Grönsallad med örtig vinägrett