
Hallonpaj
1 pajform
Enkelt
60 minuter
Springform 28 cm
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Fyllning
250 g
marsipan
250 g
socker
4 - 5 st
äggvitor
250 g
frysta hallon (eller andra bär)
Visa produkter
Tillagning:
Tillagning:
60 minuter
1
Gör så här
Dela vaniljstången och skrapa ur frön från halva. Blanda ut vaniljfröna i florsockret. Blanda samman mjöl, florsocker och vaniljfrön. Dela smöret i mindre bitar. Tillsätt smör och ägg i mjölblandningen, och arbeta ihop degen snabbt. Låt degen vila 1 timme i kylskåp
2
Sätt ugnen på 175 grader
3
Spara 1/3-del av degen, och kavla/tryck ut resten av degen. Lägg den i en smord springform. Fördela hallonen över paj bottnen. Riv marsipanen och blanda den tillsammans med socker och äggvitor till en jämn och klumpfri massa. Fördela massan ovanpå hallonen och avsluta med att göra ett rutnät utav resten av degen. Baka pajen i ca 35-40 minuter tills den är gyllenbrun.
4
Servera den gärna ljummen med grädde eller glass.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
No Bake Påskcheesecake![]()

210 MinEnkelt
No Bake Påskcheesecake
210 MinEnkelt
No Bake Påskcheesecake
Somrig bärkaka![]()

60 MinEnkelt
Somrig bärkaka
60 MinEnkelt
Somrig bärkaka
Citroncheesecake![]()

40 MinEnkelt
Citroncheesecake
40 MinEnkelt
Citroncheesecake
Smördegspaj med vaniljkräm och rabarber.![]()

60 MinEnkelt
Smördegspaj med vaniljkräm och rabarber.
60 MinEnkelt
Smördegspaj med vaniljkräm och rabarber.
Rabarber- och jordgubbspaj![]()

60 MinEnkelt
Rabarber- och jordgubbspaj
60 MinEnkelt
Rabarber- och jordgubbspaj
Snabb cheesecake utan gelatin![]()

25 MinEnkelt
Snabb cheesecake utan gelatin
25 MinEnkelt
Snabb cheesecake utan gelatin