
Halloween-bakelser
Ingredienser
Tillagning:
Vispa smör och socker. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned i smeten. Tillsätt lakritsarom och rör om. Häll smeten i smord och bröad muffinsplåt för 12 muffins, använd helst en cylinderformad plåt. Grädda i 200 graders ugnsvärme, mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna något i plåten. Stjälp upp kakorna och låt dem svalna helt. Dela varje kaka i 3 delar.
Vispa grädden fast. Bred lemon curd och lite vispad grädde på varje del och bygg ihop till 12 kakor igen. Bred vispad grädde på toppen. Rör samman kakao och svart hushållsfärg. Färga det mesta av sockermassan med kakaofärgen. Kavla ut den på bakbordet, gärna mellan två bakplåtspapper. Använd potatismjöl vid utkavlingen om det blir kladdigt. Skär ut remsor av sockermassan och vira runt muffinsen.
Färga det mesta av den kvarvarande sockermassan med en blandning av röd och gul gelfärg tills du har en orange massa. Forma pumpor. Färga resten av sockermassan med grön gelfärg. Forma blad till pumporna. Dekorera bakelserna med pumporna.
Liknande recept
Liknande recept

Hemmagjord bröllopstårta

Färgsprakande marängbakelse

Chokladmazariner med apelsinglasyr

Sarah Bernard med chokladmousse

Hallontårta

Halloweentårta
