
Hasselnöt & apelsinbröd
2 Bröd
Enkelt
145 minuter
Recept på ett lättbakat nyttigt bröd som får sin goda smak från hasselnötter och apelsin.
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Ingredienser
5 dl
vatten
9,25 dl
vetemjöl
5,5 dl
grovt rågmjöl
2 Förp.
torrjäst (14g)
2 msk
rapsolja
En nypa
salt (ca 30 gr)
Tillagning:
Tillagning:
145 minuter
1
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Värm vatten och olja till 42 grader. Häll i en bunke. Tillsätt alla torra ingredienser och blanda. Knåda till en jämn och smidig deg, 15 min för hand, assistent 10 min. Låt jäsa 45-60 minuter.
2
Forma bröden direkt, på lätt mjölat bord. Lägg dem i form eller på plåt och snitta ett mönster, ej för djupt. Låt jäsa i 30-45 min.
3
Grädda i 30-40 min på 200 grader i nedre delen av ugnen. Låt svalna på galler.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Frallor med skrädmjöl![]()

120 MinEnkelt
Frallor med skrädmjöl
120 MinEnkelt
Frallor med skrädmjöl
Julscones![]()

40 MinEnkelt
Julscones
40 MinEnkelt
Julscones
Enkelt Kryddbröd![]()

80 MinEnkelt
Enkelt Kryddbröd
80 MinEnkelt
Enkelt Kryddbröd
Saffransscones![]()

40 MinEnkelt
Saffransscones
40 MinEnkelt
Saffransscones
Grytbröd![]()

75 MinEnkelt
Grytbröd
75 MinEnkelt
Grytbröd
Medelhavsbröd![]()

60 MinEnkelt
Medelhavsbröd
60 MinEnkelt
Medelhavsbröd
Filmjölkslimpa![]()

100 MinEnkelt
Filmjölkslimpa
100 MinEnkelt
Filmjölkslimpa