Hemmagjord vaniljglass
cirka 4 portioner
Mellan
200 minuter
Hemmagjord glass med den perfekta vaniljsmaken
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Ingredienser
2,5 dl
mjölk 3%
2,5 dl
vispgrädde
6 st
äggulor
80 g
socker
En nypa
salt
Visa produkter
Tillagning:
Totalt :
200 minuter
Tillagning:
20 minuter
1
Koka upp mjölk, grädde och vaniljpasta i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och låt svalna något.
2
Under tiden vispar du äggulor, socker och salt i en bunke tills det bildas ett skum. Sätt bunken över ett varmt vattenbad (vattnet ska inte koka) och rör ned mjölk-grädden till en krämig smet. Låt svalna.
3
Häll blandningen i en form och ställ i frysen. Efter ca 1 ½ timma rör du om glassmeten med en visp och låt sedan frysa ytterligare 1 ½ timma.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Moussebakelser med choklad och jordgubb![]()

700 MinMellan
Moussebakelser med choklad och jordgubb
700 MinMellan
Moussebakelser med choklad och jordgubb
Knäckiga flarn med tårtmousse![]()

40 MinMellan
Knäckiga flarn med tårtmousse
40 MinMellan
Knäckiga flarn med tårtmousse
Pink ombre pannkakstårta![]()

60 MinMellan
Pink ombre pannkakstårta
60 MinMellan
Pink ombre pannkakstårta
Vispad tranbärstarte![]()

280 MinMellan
Vispad tranbärstarte
280 MinMellan
Vispad tranbärstarte
Hemgjord Vaniljglass![]()

40 MinMellan
Hemgjord Vaniljglass
40 MinMellan
Hemgjord Vaniljglass
Italiensk Cassataglass![]()

80 MinMellan
Italiensk Cassataglass
80 MinMellan
Italiensk Cassataglass
Glassbomb![]()

240 MinMellan
Glassbomb
240 MinMellan
Glassbomb