Hemmagjord vaniljglass
cirka 4 portioner
Mellan
200 minuter
Hemmagjord glass med den perfekta vaniljsmaken
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Ingredienser
2,5 dl
mjölk 3%
2,5 dl
vispgrädde
6 st
äggulor
80 g
socker
En nypa
salt
Visa produkter
Tillagning:
Totalt :
200 minuter
Tillagning:
20 minuter
1
Koka upp mjölk, grädde och vaniljpasta i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och låt svalna något.
2
Under tiden vispar du äggulor, socker och salt i en bunke tills det bildas ett skum. Sätt bunken över ett varmt vattenbad (vattnet ska inte koka) och rör ned mjölk-grädden till en krämig smet. Låt svalna.
3
Häll blandningen i en form och ställ i frysen. Efter ca 1 ½ timma rör du om glassmeten med en visp och låt sedan frysa ytterligare 1 ½ timma.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Chokladdessert i fyra lager![]()

300 MinMellan
Chokladdessert i fyra lager
300 MinMellan
Chokladdessert i fyra lager
Semifreddo med vanilj, hallon och mandelspån![]()

120 MinMellan
Semifreddo med vanilj, hallon och mandelspån
120 MinMellan
Semifreddo med vanilj, hallon och mandelspån
Apfelstrudel![]()

80 MinMellan
Apfelstrudel
80 MinMellan
Apfelstrudel
Glassbomb![]()

240 MinMellan
Glassbomb
240 MinMellan
Glassbomb
Hemgjord Vaniljglass![]()

40 MinMellan
Hemgjord Vaniljglass
40 MinMellan
Hemgjord Vaniljglass
Italiensk Cassataglass![]()

80 MinMellan
Italiensk Cassataglass
80 MinMellan
Italiensk Cassataglass
Sockerfri Semmelwrap![]()

60 MinMellan
Sockerfri Semmelwrap
60 MinMellan
Sockerfri Semmelwrap