
Himmelsk adventskaka
1 styck
Mellan
60 minuter
Recept på mjuk saftig kaka som passer perfekt i jultider med sin smak av rom och blandad frukt.
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Kaksmet
3,5 dl
vetemjöl
2 tsk
Dr. Oetker Bakpulver
2 dl
socker
3 st
ägg
1,5 dl
rapsolja
cirka 1 tsk
Dr. Oetker Romarom
Tillagning:
Tillagning:
60 minuter
1
Gör så här
Blanda alla torra ingredienser till smeten. Rör i ägg, olja och romessens och blanda väl.
2
Bred ut smeten i en liten långpanna (30 x 40 cm). Grädda i 180 grader i 15 minuter. Koka under tiden upp grädde och socker till toppingen. Rör i fruktblandning och flagad mandel.
3
Ta ut den halvgräddade kakan och bred blandningen över. Sätt tillbaks i ugnen och grädda ca 20 minuter till.
4
Skär den avsvalnade kakan i fyrkanter och förvara i tättslutande burk. Kakan går utmärkt att frysa.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Rödbetsbrownies![]()

60 MinMellan
Rödbetsbrownies
60 MinMellan
Rödbetsbrownies
Stollen![]()

100 MinMellan
Stollen
100 MinMellan
Stollen
Julkaka![]()

90 MinMellan
Julkaka
90 MinMellan
Julkaka
Vegansk chokladmoussekaka![]()

240 MinMellan
Vegansk chokladmoussekaka
240 MinMellan
Vegansk chokladmoussekaka
Halloweenkaka![]()

80 MinMellan
Halloweenkaka
80 MinMellan
Halloweenkaka
Hälsosam chokladkaka![]()

60 MinMellan
Hälsosam chokladkaka
60 MinMellan
Hälsosam chokladkaka
Dansk Drömkaka![]()

60 MinMellan
Dansk Drömkaka
60 MinMellan
Dansk Drömkaka