
Hjärtlig chokladtårta
Ingredienser
Tillagning:
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa 3 st 15 cm springformar med lite vetemjöl. Smält smöret. Rör ihop mjöl, socker, kakao, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en stor skål. Tilsätt ägg, filmjölk och smält smör, rör tills smeten är jämn. Rör till sist i det heta kaffet. Häll smeten i springformarna (lika mycket i varje) och grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter. Låt bottnarna svalna 10 minuter innan de placeras på galler för att svalna helt.
Smält chokladen över ett vattenbad. Låt svalna. Rör ihop smör, kakao, florsocker, vaniljsocker och salt. Tillsätt grädde och choklad och vispa tills den blir ljus och fluffig.
Bred ut fyllning på varje botten och montera bottnarna på varandra. Bred sedan fyllning över hela tårtan, spara dock lite till toppingen. Ställ tårtan i kylen i ca 20 minuter så fyllningen stelnar. Resterande topping fyller du i en spritspåse med stjärntyll. Spritsa ut "snurror" och dekorera med Chokladhjärtan och Choco dekor. Servera rumstempererad och om tårtan förvaras i kylskåp bör den tas fram 1-2 timmar innan servering eftersom toppingen stelnar och blir hård när den är kall.
Liknande recept
Liknande recept

Lakrits och hallontårta

Mandelmusslor med söt pärla

Chokladtarte.

Halloweentårta

Hjärtekaka

Hortensiatårta
