
Höstig chokladtårta
Ingredienser
Tillagning:
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa 4 st 15 cm springformar (eller grädda bottnarna i omgångar, var noga med att smöra och bröa mellan varje gräddning). Smält smöret och låt det svalna. Sikta ner vetemjöl, kakao, bakpulver, och bikarbonat i en skål och tillsätt sedan alla ingredienser till tårtbottnarna. Vispa försiktigt ihop smeten så den blir jämn. Dela smeten i 4 st lika delar och häll i formar. Grädda bottnarna ca 30 minuter. Prova med provsticka så att de är genomgräddade. Ta ut bottnarna och låt svalna ca 10 minuter i springformen innan de vänds ut på galler och får svalna helt.
Vispa tårtmoussen med den kalla mjölken tills den blir tjock och fluffig. Sätt ihop tårtan genom att ta ett lager med chokladmousse mellan varje botten. Häll äggvitorna och strösockret i en skål som står över en kastrull med sjudanade vatten. Vispa äggvitorna tills sockerkristallerna smält, och ta då bort skålen från kastrullen. Fortsätt vispa med en elvisp tills blandningen är vit, fluffig och sval (ca 10 min). Tillsätt smöret lite i taget under vispning. Riv ner apelsinskalet och lite gul och röd färg. Vispa ihop till en härligt orange färg.
Bred ut ett tunt lager apelsinfrosting över den monterade tårtan och ställ i kylen en stund tills lagret stelnat något. Bred sedan ut resterande frosting över tårtan, och ställ i kylen igen. Hacka chokladen till toppingen och skär smöret i mindre bitar. Lägg i en kastrull och smält dem sakta. Låt toppingen svalna något så den inte är varm, lite tjockare och fortfarande rinnande. Ta ut tårtan ur kylskåpet och häll toppingen ovanpå tårtan. Dekorera tårtan med Chokladlöv och/eller löv av färgad sockermassa.
Liknande recept
Liknande recept

Kanintårta

Mockabakelser

Prickig tårta

Enhörningens våningstårta
