
Italiensk Cassataglass
cirka 4 - 6 portioner
Mellan
80 minuter
Recept på hemgjord glass, som är så mycket godare än den du köper I butik.
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Ingredienser
3 st
äggulor
1 dl
florsocker
2,5 dl
vispgrädde
1 dl
matlagningsyoghurt eller Turkisk yoghurt
0,5 dl
0,5 dl
russin eller korinter, hackade
0,75 tsk
Dr. Oetker Romarom
0,5 dl
vatten eller apelsinsaft
Tillagning:
Tillagning:
80 minuter
1
Gör så här
Låt kakfyllning, cocktailbär, korinter och mandel dra i romarom + apelsinsaft ungefär en timme. Vispa gulor, socker och glykos vitt och poröst. Blanda ned smaksättningen och youghurt. Vispa grädden och vänd ner den i krämen. Kör i glassmaskin. Häll massan i form med lock och förvara i frysen.
2
Går även att frysa in utan glassmaskin, rör i så fall om i glassen varje timme under de ca 3 timmar det tar att frysa in glassen.
3
Tips: Romarom + apelsinsaft går bra att byta ut mot 0,5 dl riktig Rom eller Apelsinlikör!
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Chokladdessert i fyra lager![]()

300 MinMellan
Chokladdessert i fyra lager
300 MinMellan
Chokladdessert i fyra lager
Apfelstrudel![]()

80 MinMellan
Apfelstrudel
80 MinMellan
Apfelstrudel
Glassbomb![]()

240 MinMellan
Glassbomb
240 MinMellan
Glassbomb
Hemmagjord vaniljglass![]()
200 MinMellan
Hemmagjord vaniljglass
200 MinMellan
Hemmagjord vaniljglass
Hemgjord Vaniljglass![]()

40 MinMellan
Hemgjord Vaniljglass
40 MinMellan
Hemgjord Vaniljglass
Jordgubbspaj med vaniljmousse![]()

60 MinMellan
Jordgubbspaj med vaniljmousse
60 MinMellan
Jordgubbspaj med vaniljmousse
Kokos och Limepannacotta![]()

60 MinMellan
Kokos och Limepannacotta
60 MinMellan
Kokos och Limepannacotta