
Julscones
cirka 12 styck
Enkelt
40 minuter
Recept på klassiska scones, som får en twist av choklad och pepparkakskryddor. Passar lika bra till julfikat eller söndagsbrunchen.
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Ingredienser
5 dl
vetemjöl
2 msk
socker
1 msk
2 tsk
Dr. Oetker Bikarbonat
cirka 2 tsk
Pepparkakskryddor
75 g
smör
1 st
ägg
1 dl
mjölk
50 g
mörk choklad
Visa produkter
Tillagning:
Tillagning:
40 minuter
1
Gör så här
Blanda vetemjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver. Smula ned smöret och tillsätt ägg och mjölk. Blanda väl till en deg. Platta ut degen till en kaka, ca 2 cm tjock.
2
Stick ut scones med hjälp av glas eller en rund liten kakform. Lägg sconesen på en pappersklädd bakplåt. Grädda mitt i ugnen, 10-15 minuter i 220 C. Servera ljumna med lite smör.
Tips: Om du inte gillar choklad, prova att byta ut den mot en påse Dr. Oetker Korinter!
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Fruktbröd med smak av apelsin![]()

0 MinEnkelt
Fruktbröd med smak av apelsin
0 MinEnkelt
Fruktbröd med smak av apelsin
Filmjölkslimpa![]()

100 MinEnkelt
Filmjölkslimpa
100 MinEnkelt
Filmjölkslimpa
Friskuslimpa![]()

80 MinEnkelt
Friskuslimpa
80 MinEnkelt
Friskuslimpa
Enkelt Kryddbröd![]()

80 MinEnkelt
Enkelt Kryddbröd
80 MinEnkelt
Enkelt Kryddbröd
Hasselnöt & apelsinbröd![]()

145 MinEnkelt
Hasselnöt & apelsinbröd
145 MinEnkelt
Hasselnöt & apelsinbröd
Medelhavsbröd![]()

60 MinEnkelt
Medelhavsbröd
60 MinEnkelt
Medelhavsbröd
Frallor med skrädmjöl![]()

120 MinEnkelt
Frallor med skrädmjöl
120 MinEnkelt
Frallor med skrädmjöl