
Karuselltårta
Ingredienser
Tillagning:
Smörj och bröa en rund form, ca 26 cm i diameter. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ned det i smeten.
Häll smeten i formen och grädda ca 40 min i 175 grader. Låt kakan svalna och dela den i tre delar.
Vispa samman mousserna med två dl mjölk vardera. Vispa ca två minuter med elvisp. Vispa grädden fast och vänd ned en fjärdedel i varje mousse. Spara hälften av den vispade grädden.
Bred ett lager jordgubbssylt på en tårtbotten och lägg på nästa del. Bred på vaniljmousse ganska tjockt på den. Lägg på sista locket. Täck tårtan med hälften av jordgubbsmoussen.
Lägg den resterande grädden i en spritspåse med slät tyll. Spritsa ringar glest på överdelen av tårtan. Spritsa ringar med resten av jordgubbsmoussen i mellanrummen. Dekorera med sockerrosor och blad.
Liknande recept
Liknande recept

Rose & Gold tårta

Vackra Rosor av sockermassa

Morotstårta med kristyrmorötter

Regnbågstårta

Kalas-tårta med chokladbollar

Kladdkakstårta
