
Kladdkaka med hallon
Ingredienser
Visa produkter
Tillagning:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan och rör ned socker och ägg, blanda väl. Blanda vetemjöl med kakao och vaniljsocker i en skål, rör gärna med en gaffel. Vänd ner detta i kastrullen. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna.
Koka upp grädden till glasyren. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem och smöret i kastrullen. Rör om tills allt smält. Låt smeten svalna något. Häll den över kladdkakan och bred ut. Strö över hallondekoration strax innan servering.
Servera eventuellt med en klick vispad grädde. Tips: För dig som gillar lakrits; tillsätt 1 msk Dr. Oetker Lakritsextrakt i smeten tillsammans med övriga ingredienser!
Liknande recept
Liknande recept

Veganska kolarutor

Dubbel kladdkaka med chokladmousse och hallon

Äppelkaka allt-i-ett

Apelsinkaka med mandel

Kladdkaka med chokladmousse

Kokoskaka
