
Kokos och Limepannacotta
4 portioner
Mellan
60 minuter
Recept på en krämig och frisk dessert. Denna italienska klassiker har vi smaksatt med lime och kokos.
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Ingredienser
1 dl
vispgrädde
0,4 l
kokosmjölk (en burk)
0,75 dl
socker
1 st
lime
1 Förp.
Dr. Oetker Vaniljaroma
cirka 1 - 2 krm
1 burk
persikor eller annan färgglad frukt
Tillagning:
Tillagning:
60 minuter
1
Gör så här
Blanda grädde, kokosmjölk, socker och vaniljaroma i en kastrull. Tvätta limen i hett vatten och riv skalet. Pressa ur saft och tillsätt detta.
2
Vispa ned vegegelen och hetta upp under konstant vispning, koka inte. Så snart det börjar sjuda, ta av kastrullen från plattan och tillsätt eventuellt några droppar grön karamellfärg. Droppa färgen i en tesked först så det inte blir för mycket.
3
Häll upp pannacottan i 4 portionsskålar och ställ i kyl att stelna, minst 2 timmar.
4
Dekorera strax innan servering med vacker frukt och valfritt strössel.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Moussebakelser med choklad och jordgubb![]()

700 MinMellan
Moussebakelser med choklad och jordgubb
700 MinMellan
Moussebakelser med choklad och jordgubb
Knäckiga flarn med tårtmousse![]()

40 MinMellan
Knäckiga flarn med tårtmousse
40 MinMellan
Knäckiga flarn med tårtmousse
Naked cake med våfflor![]()

60 MinMellan
Naked cake med våfflor
60 MinMellan
Naked cake med våfflor
Hemmagjord vaniljglass![]()
200 MinMellan
Hemmagjord vaniljglass
200 MinMellan
Hemmagjord vaniljglass
Jordgubbspaj med vaniljmousse![]()

60 MinMellan
Jordgubbspaj med vaniljmousse
60 MinMellan
Jordgubbspaj med vaniljmousse
Ljus chokladpannacotta med Geléhallongrädde![]()

390 MinMellan
Ljus chokladpannacotta med Geléhallongrädde
390 MinMellan
Ljus chokladpannacotta med Geléhallongrädde
Italiensk Cassataglass![]()

80 MinMellan
Italiensk Cassataglass
80 MinMellan
Italiensk Cassataglass