
Mandel och Apelsinkaka
1 springform
Enkelt
60 minuter
1 springform
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Kaksmet
300 g
mandelmassa
3 st
ägg
cirka 1 msk
apelsinsaft (från en apelsin)
En nypa
apelsinskal (finrivet, från en apelsin)
2 msk
vetemjöl
1 tsk
Dr. Oetker Bakpulver
Topping
3 dl
matlagningsyoghurt (helst turkisk 10%)
2 tsk
100 g
Efter behov
florsocker
1 st
apelsiner (skivad)
Tillagning:
Tillagning:
60 minuter
1
Värm ugnen till 175 grader, smöra och ströa en form. Riv mandelmassan grovt. Vispa mandelmassa, ägg och apelsin poröst.
2
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Häll upp i form och grädda i ca 35 minuter. Låt svalna.
3
Rör ihop yoghurt och vanilj, bred generöst över kakan. Lägg på mandelspån och pudra över florsocker. Dekorera med apelsin eller annan frukt.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Klassisk sockerkaka med kanderat apelsinskal![]()

90 MinEnkelt
Klassisk sockerkaka med kanderat apelsinskal
90 MinEnkelt
Klassisk sockerkaka med kanderat apelsinskal
Engelsk julkaka![]()

120 MinEnkelt
Engelsk julkaka
120 MinEnkelt
Engelsk julkaka
Mjuk pepparkaka med tosca![]()

50 MinEnkelt
Mjuk pepparkaka med tosca
50 MinEnkelt
Mjuk pepparkaka med tosca
Pepparkaksmums![]()

20 MinEnkelt
Pepparkaksmums
20 MinEnkelt
Pepparkaksmums
Kärleksmums![]()

60 MinEnkelt
Kärleksmums
60 MinEnkelt
Kärleksmums
Mandelhjärta![]()

80 MinEnkelt
Mandelhjärta
80 MinEnkelt
Mandelhjärta
Bananchokladkaka![]()

40 MinEnkelt
Bananchokladkaka
40 MinEnkelt
Bananchokladkaka