
Mandelformar med jordgubbsmousse
Ingredienser
Visa produkter
Tillagning:
Blanda vetemjöl, mandel och florsocker i en skål. Smula ner smöret och tillsätt ägget. Blanda samman till en deg. Låt degen vila i kylen ca 20 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader. Dela degen i 8 lika delar och tryck ut i muffinsformar eller smorda bakelseformar.
Grädda i 18-20 minuter tills de är gyllenbruna. Fördela den hackade chokladen i de ännu varma formarna. Bred ut chokladen så hela innersidan täcks.
Låt formarna svalna helt.
Skär jordgubbarna i små bitar och täck formarna med dem. Spara några fina jordgubbar till dekoration. Blanda tårtmousse och mjölk. Använd elvisp och vispa tills moussen är tjock och fluffig. Spritsa eller skeda ner moussen i formarna. Dekorera med jordgubbar.
Tips: Har man inte finmald mandel kan man köra skållad mandel i mixer eller matberedare.
Liknande recept
Liknande recept

Romantisk prinsesstårta

Somrig gräddtårta utan tillsatt socker!

Regnbågstårta

Napoleonbakelser

Mandelcitrontårta med vit chokladkräm

Mandelmusslor
