
Maränger I pastell
Ingredienser
Tillagning:
Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna och saltet styvt i en ren och torr bunke. Tillsätt gradvis socker och citronsaft. Dela äggsmeten i olika delar och färga med gelfärg. Börja med någon enstaka droppe färg och blanda då det inte behövs mycket färg för att skapa pastelltoner. Spritsa maränger med lite mellanrum emellan på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda plåten i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Marängerna är färdiggräddade då de släpper lätt från pappret. Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar tills den kallnat. Lossa marängerna från pappret. Smält vit choklad i micron eller gör ett vattenbad. Häll ut strössel i skålar. Doppa botten av marängerna i vit choklad och sedan i strössel. Låt stelna.
Förvara de färdiga marängerna i en lufttät burk med lock.
Liknande recept
Liknande recept

Vaniljhjärtan och bokstäver

Underbart goda Citron- och mandelbiscotti

Citronmarängkakor

Norska klenäter

Marmorerade hjärtkakor

Maränger utan ägg
