
Maränger - Julgranar och Polkagriskäppar
Ingredienser
Tillagning:
Sätt ugnen på 100 grader varmluft.
Häll påsens innehåll i en stor skål och tillsätt vatten. Vispa först en kort stund på låg hastighet och därefter på högsta hastighet i 3 minuter. Marängsmeten ska bli luftig och seg. Dela marängsmeten i två skålar. Färga den ena smeten grön medan den andra förblir vit.
Lägg lite grön gelfärg på insidan av en spritspåse med stor stjärntyll. Kläm lite på påsen så att färgen fördelas. Fyll spritspåsen med den gröna marängsmeten. Spritsa julgranar på en bakpappersklädd plåt såhär: Börja med att spritsa en liten dutt och tryck fast sugrör eller pinne. Spritsa därefter marängen i en zickzackrörelse över pinnen. Dekorera gärna granen med strössel.
Lägg lite röd gelfärg på insidan av en annan spritspåse med rund tyll. Kläm på påsen så att färgen fördelas. Lägg den vita marängsmeten i denna spritspåse. Spritsa käppar av marängsmeten på en bakpappersklädd plåt.
Grädda marängerna i ugnen ca 60 min, tills de är helt torra. Genom att använda varmluftsfunktionen på ugnen kan du grädda flera plåtar på samma gång. Låt marängen svalna helt och förvara dem i en lufttät burk.
Liknande recept
Liknande recept

Goda Semlor

Morotskaka till far

Glutenfria pumpabars

Snögubbe cookies

Mardrömmar

Marängspöken
