
Midvinternattsdröm
Ingredienser
Tillagning:
Vispa ägg socker vitt och poröst. Tillsätt citronarom. Blanda mjöl med bakpulver och vänd försiktigt ned det i smeten utan att vispa mer. Häll smeten i långpanna (30 x 40 cm) klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader ca 12-15 minuter. Stjälp upp kakan. Fukta bakplåtspappret med kallt vatten och dra av det. Skär kakan i fyra lika stora rektangulära delar.
Vispa grädden till båda fyllningarna. Blanda mjölk med vaniljsocker och droppa över kakan.
Blanda gelatinpulver med vatten. Smält gelatinpulvret, antingen i mikro ca 10 sekunder eller över vattenbad. Blanda färskost och mosade bär. Rör ned det smälta gelatinpulvret och hälften av den vispade grädden.
Vispa samman tårtmousse med mjölken, använd helst elvisp. Vänd ned resten av den vispade grädden.
Bred blåbärsfyllning på en botten, vaniljfyllning på nästa lager och blåbärsfyllning på det sista lagret. Lägg på den fjärde tårtbottenbiten och täck kakan med resten av vaniljfyllningen.
Kavla ut sockermassan till en tunn platta. Täck kakan med plattan och skär av överblivna kanter. Dekorera med glittergelé, silverkulor och silvermixströssel. Spritsa eventuellt kanterna med vispad grädde och pudra florsocker över kakan.
Liknande recept
Liknande recept

Piña Colada tårta

Blommig marsipantårta

Kokosrulle med mangopuré

Vegansk blåbärsmoussekaka

Mermaid tårta med nutellafyllning

Mojito cake
