
Mockabakelser
Ingredienser
Tillagning:
Markera 45 st cirklar cirka 5 cm i diameter på bakplåtspapper. Smörj rundlarna och lägg pappret på en plåt. Blanda äggvita och socker i en bunke. Ställ den över kokande vattenbad och vispa tills marängsmeten blir fast.
Gör en strut av dubbelt smörpapper och klipp ett hål stort som en lillfinger. Spritsa ut marängsmeten jämnt i rundlarna.
Grädda mitt i ugnen på 100 grader ca 30 minuter tills marängen är torr. Låt kakorna svalna på galler.
Blanda snabbkaffe och kokande vatten. Låt svalna. Rör smör och florsocker poröst. Tillsätt äggulorna, en i taget och rör en stund mellan varje äggula. Häll i kaffet.
Lägg ihop tre maränger med mockakräm mellan. Bred ett lager kräm runt kanten och vänd bakelserna i flagad mandel. Spritsa resten av krämen på bakelserna.
Dekorera med kakaorosor.
Liknande recept
Liknande recept

Höstig chokladtårta

Kanintårta

Hjärtans bakelser

Enhörningens våningstårta
