
Molncupcakes
Ingredienser
Tillagning:
Vispa samman smör, socker och vaniljsocker. Rör i äggen, ett i taget och rör om tills blandningen är jämn. Sikta eller blanda ihop vetemjöl och bakpulver och vänd ned det i smeten tillsammans med grädde. Fördela smeten i muffinsformar och fyll dem till 2/3.
Grädda i 200 grader i 18-20 minuter. Känn med sticka att muffinsen är klara, tiden kan variera mellan olika ugnar. Låt muffinsen svalna.
Koka upp socker, glykos, vatten och citronsaft. Låt koka tills konsistensen blir som sirap. Vispa äggvitan i en ren skål. Tillsätt den heta sirapen till äggvitan lite i taget under fortsatt vispning med elvisp. Fortsätt vispa till konsistensen är som tjock maräng. Tillsätt vaniljaromen.
Blanda florsocker och hushållsfärg till en tjock pasta och rör om med en sked. Massan ska vara så tjock att den nästan fastnar på skeden. Knåda in pastan i sockermassan tills färgen är jämn. Kavla ut massan på ett bord täckt med florsocker. Ta ut runda mått med samma storlek som muffinsen.
Spritsa ut äggviteskummet på muffinsen. Täck muffinsen med sockermassan och dekorera eventuellt med sockerfigurer.
Tips: Vill man inte ha himmelsblått kan man använda annan färg!
Liknande recept
Liknande recept

Summer icecup hearts

Blomstercupcakes

Muffins med överraskningshjärta!

Ufocupcakes

Mintcupcakes

Morots Cupcakes
