Flag

Moussetårta med lingon

12 - 14 bitar
Mellan
120 minuter
Recept på en underbar tårta med botten av pepparkaka, fylld med mousse, och toppad med lingon.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
150 gpepparkakor
50 gsmör
1 påseDr. Oetker Tårtmousse Jordgubbssmak
1 påseDr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
4 dlmjölk
2 dlvispgrädde
400 glingon
2,5 dlvatten
Efter behovvinbärsgelé
cirka 3 - 5 mskDekorationsblommor eller annat dekorationsströssel efter behov

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubbssmak
Picture - Dr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
1

Gör så här

Täck en springformsbotten, ca 26 cm i diameter med smörpapper. Smörj botten och kanterna med smält smör. Krossa pepparkakorna i matberedare eller med brödkavel. Smält smöret och blanda med pepparkakorna till en slät smet. Tryck ut smeten på botten av formen. Ställ i kylen en stund för att stelna.

2

Vispa mousserna med vardera 2 dl mjölk. Använd elvisp och vispa till en fluffig, tjock mousse. Vispa grädden och fördela hälften av grädden i vardera moussen.

3

Mixa hälften av lingonen till en puré och blanda dem med jordgubbsmoussen. Fördela lingon-jordgubbsmoussen på pepparkaksbotten. Bred vaniljmoussen över.

4

Strö resten av lingonen över tårtan. Värm vinbärsgelén och pensla sen över lingonen. Ställ tårtan i kylen minst en timme innan servering.

5

Dekorera eventuellt tårtan med valfritt dekorationsströssel strax innan den ska ätas.