
Moussetårta med lingon
Ingredienser
Tillagning:
Täck en springformsbotten, ca 26 cm i diameter med smörpapper. Smörj botten och kanterna med smält smör. Krossa pepparkakorna i matberedare eller med brödkavel. Smält smöret och blanda med pepparkakorna till en slät smet. Tryck ut smeten på botten av formen. Ställ i kylen en stund för att stelna.
Vispa mousserna med vardera 2 dl mjölk. Använd elvisp och vispa till en fluffig, tjock mousse. Vispa grädden och fördela hälften av grädden i vardera moussen.
Mixa hälften av lingonen till en puré och blanda dem med jordgubbsmoussen. Fördela lingon-jordgubbsmoussen på pepparkaksbotten. Bred vaniljmoussen över.
Strö resten av lingonen över tårtan. Värm vinbärsgelén och pensla sen över lingonen. Ställ tårtan i kylen minst en timme innan servering.
Dekorera eventuellt tårtan med valfritt dekorationsströssel strax innan den ska ätas.
Liknande recept
Liknande recept

Pariserkrans

Rainbow Layer Cake

Kokosrulle med mangopuré

Hortensiatårta

Moussetårta med jordgubbar och choklad

Mullvadstårta
