
Mullvadstårta
Ingredienser
Tillagning:
Rör smör, vaniljsocker och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda mjöl med kakao, bakpulver, hasselnötter och hackad choklad. Vänd ner detta i smeten. Häll smeten i smord och bröad springform, ca 26 cm. Grädda i 180 grader ca 30 minuter.
Låt botten svalna. Gröp ur ett lock från kakan, ca 1 cm djupt. Spara 1 cm runt om kanten. Smula sönder locket i en skål.
Häll av spadet från mandarinerna. Skala bananerna och halvera dem på längden. Droppa citronsaft över bananerna och lägg dem på chokladbotten. Fördela mandarinerna över bananerna. Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret. Lägg grädden som en kupol över frukten. Strö chokladsmulorna över kakan, tryck eventuellt lätt så det fastnar. Låt tårtan stå kallt minst en timme innan servering.
Liknande recept
Liknande recept

Vegansk Citrontårta

Piña Colada tårta

Vegansk blåbärsmoussekaka

Viktorias Chokladtårta

Moussetårta med lingon

Mustig chokladtårta med bär
