
Napoleonbakelser
8 bakelser
Mellan
40 minuter
Här hittar du ett recept på detta klassiska smördegsbakverk som fylls med smakerna hallon och vanilj.
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Ingredienser
1 Förp.
smördeg
6 dl
mjölk
125 g
frysta hallon + 0,5 dl florsocker, alternativt:
1 dl
hallonsylt
1 påse
Glasyr
2 dl
florsocker
1,5 msk
vatten eller utspädd hallonsaft
cirka 2 msk
frysta hallon färska, eller andra bär till dekoration
Visa produkter
Tillagning:
Tillagning:
40 minuter
En förenklad och mycket god variant på denna klassiska bakelse!
1
Gör så här
Dela smördegen i 16 lika stora delar. Lägg dem med mellanrum på en plåt. Nagga dem med gaffel och grädda i 225 grader i ca 12 minuter. Låt svalna på galler.
2
Vispa vaniljkrämen med mjölk, med elvisp i 3 minuter, och låt vila i kylskåp 20 minuter innan användning.
3
Mosa samman hallon och florsocker. Fördela mosade hallon eller sylten på hälften av kakorna. Lägg vaniljkrämen över hallonen. Täck med resten av kakorna.
4
Blanda florsocker med hallonsaft eller vatten. Hallonsaft ger en rosa glasyr.
5
Bred glasyren på bakelserna och dekorera med hallon.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Jordgubbshjärta med vaniljkräm![]()

80 MinMellan
Jordgubbshjärta med vaniljkräm
80 MinMellan
Jordgubbshjärta med vaniljkräm
Klassisk Sachertårta![]()

100 MinMellan
Klassisk Sachertårta
100 MinMellan
Klassisk Sachertårta
Letter cake till Påsk![]()

90 MinMellan
Letter cake till Påsk
90 MinMellan
Letter cake till Påsk
Jordgubbsgräddtårta![]()

100 MinMellan
Jordgubbsgräddtårta
100 MinMellan
Jordgubbsgräddtårta
Mustig chokladtårta med bär![]()

90 MinMellan
Mustig chokladtårta med bär
90 MinMellan
Mustig chokladtårta med bär
Nektarinmoussetårta med maränger![]()

360 MinMellan
Nektarinmoussetårta med maränger
360 MinMellan
Nektarinmoussetårta med maränger
Blommig marsipantårta![]()

80 MinMellan
Blommig marsipantårta
80 MinMellan
Blommig marsipantårta