
Norsk äppelkaka
Ingredienser
Tillagning:
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Smula ner smöret i blandningen och tillsätt ägget. Foga ihop till en deg. Blir den för lös kan lite mer mjöl tillsättas.
Dela degen i två delar, en större och en mindre. Lägg dessa i kyl ca 30 minuter.
Fyllning: Tärna äpplena och lägg dem i en kastrull med socker och vatten. Koka upp och låt koka någon minut på svag värme. Tillsätt romarom och korinter och låt svalna.
Kavla ut den större degbiten och lägg den i smord springform, ca 24 cm i diameter. Se till att kanterna täcks med deg. Häll i den avsvalnade äppelfyllningen i formen. Kavla ut resten av degen och lägg på den som lock.
Foga ihop kanterna och pensla ytan med mjölk.
Grädda i 25 minuter vid 200 grader tills kakan ser gyllene ut.
Serveras ljummen med vaniljsås eller lättvispad grädde.
Liknande recept
Liknande recept

Vegan No Bake Pumpkin Cheesecake

Jultarte med frukt

Lemon Melba Cheesecake

Vegansk halloncheesecake

Mojito Cheesecake

Nötchokladkaka
