
Norska klenäter
Ingredienser
Visa produkter
Tillagning:
Ljumma mjölken och tillsätt jäst. Häll vätskan i en skål och tillsätt smör, ägg och socker. Sikta samman vaniljsocker, kardemumma och hälften av vetemjölet och rör ned det i degen. Blanda in resten av mjölet och knåda till en slät deg.
Låt jäsa i ca 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den ca 1 cm tjock. Skär eller spotta ut rektanglar (ca 5X10 cm) och skär ett snitt i mitten av rektangeln. Trä den ena kortändan genom snittet.
Hetta upp oljan eller frityrfettet till det ryker. Fritera klenäterna ljusbruna i 2-3 minuter.
Låt kakorna droppa av på hushållspapper. Vänd dem i strösocker eller blanda en glasyr av florsocker och citronsaft. Ös glasyren över klenäterna med en liten sked.
Serveras helst nybakta och lite ljumma.
Liknande recept
Liknande recept

Chocolate Cake Pops

Maränger I pastell

Dubbla hjärtkakor

Kyckling cakepops

Monstermaränger

Pepparkakor
