
Nötchokladkaka
Ingredienser
Tillagning:
Smörj och bröa en bakform med smörpapper. Krossa kexen och blanda med smält smör. Tryck ut mixen i formen. Låt stå i kylskåp.
Gelatinblad: Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 minuter. Hetta upp kaffet om det är kallt och låt gelatinbladen smälta i kaffet.
Gelatinpulver: Blanda gelatinpulver med kallt kaffe och låt svälla 5 min. Smält pulvret i mikro ca 30 sek alternativt över vattenbad.
Blanda färskost och socker. Smält choklad i mikrovågsugn eller över vattenbad.
Blanda ner den smälta chokladen i färskosten under kraftig vispning, helst med elvisp. Tillsätt smält gelatin under fortsatt vispning.
Vispa grädde och vänd ner i smeten. Häll fyllningen över kexbotten och låt stå i kyl minst 4 timmar.
Ta kakan ur formen och placera på ett serveringsfat. Dekorera med chokladsås och hasselnötter.
Liknande recept
Liknande recept

Uppochner-Cheesecake med cocktailbär

Aprikospaj

Aperol Spritz cheesecake

Rabarberkaka med vaniljkräm

Norsk äppelkaka

Pannacotta-Cheesecake
