
Nutellamazariner.
Ingredienser
Visa produkter
Tillagning:
Blanda socker, vaniljsocker och smör tillsätt sedan ägget och till sist mjölet och arbeta ihop till en jämn deg. Plasta in och låt vila i kylen 20 min. Kavla ut degen till en cirka 3 mm tjock platta och ta ut 12 bottnar. Fodra 12 muffinsfomar ända över kanterna och skär bort överflödig deg. Jag har den här gången gjort dem i en muffinsplåt, för att få till ”muggarna”.
Blanda samman mandelmassan med hälften av smöret, när det är helt blandat arbetas resten av smöret in. Rör sedan in nutellan och till sist äggen. Arbeta inte in för mycket luft, så använd inte elvisp. Klicka ut fyllningen i formarna och fyll till ungefär 2/3. Grädda mitt i ugnen i 175 grader cirka 20 minuter, tills mazarinerna fått fin färg och gräddats rakt igenom. Låt svalna på galler.
När mazarinerna har svalnat så brer du på nutellan. Är det för hård så kan du köra den några sekunder i micron så det blir lättare att bre ut. Vill du göra små koppar som jag så fäster du pretzels på sidorna med lite kristyr och strör minimarshmallows ovanpå nutellan. Klara att avnjutas!
Liknande recept
Liknande recept

Snow Queen Winter Cake

Jordgubbstårta

Romantisk prinsesstårta

Napoleonbakelser

Nektarinmoussetårta med maränger

Pariserkrans
