
Panforte -italienskt konfektbröd
1 Bröd
Enkelt
60 minuter
Recept på ett nötigt bröd som passar som dessertbröd. Får sin goda smak från nötter och torkad frukt, och är en delikatess I Italien.
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Ingredienser
2 dl
vetemjöl
75 g
50 g
1 tsk
Pepparkakskryddor
2 dl
flytande honung
1,5 dl
socker
Tillagning:
Tillagning:
60 minuter
1
Gör så här
Blanda mjöl med valnötter, mandlar, korinter, apelsinskal, suckat och pepparkakskryddor.
2
Värm honung och socker i en gryta tills det smälter och häll detta i mjölblandningen. Rör om och häll smeten i smord bakform, ca 1,5 l.
3
Grädda kakan i 180°C, ca 35 min. Täck eventuellt kakan med folie efter halva gräddningstiden så den inte blir för mörk. Låt kakan svalna och skär den i tunna skivor. Förvara konfektbrödet i en lufttät burk.
Panforte kommer från Sienna i Norra Italien och betyder "starkt bröd". I Italien avnjutes det i tunna skivor till ett glas Vino Santo som är ett sött Italienskt vin. Men Panforte passar lika bra till en Italiensk Espresso eller ett glas sherry.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Ljuvlig vaniljpannacotta![]()

240 MinEnkelt
Ljuvlig vaniljpannacotta
240 MinEnkelt
Ljuvlig vaniljpannacotta
Apelsin-mandelglass med Chocosauce![]()

60 MinEnkelt
Apelsin-mandelglass med Chocosauce
60 MinEnkelt
Apelsin-mandelglass med Chocosauce
Charlotte Russe![]()

30 MinEnkelt
Charlotte Russe
30 MinEnkelt
Charlotte Russe
Hemmagjord Crunchyglass![]()

20 MinEnkelt
Hemmagjord Crunchyglass
20 MinEnkelt
Hemmagjord Crunchyglass
Non stop icecream![]()

20 MinEnkelt
Non stop icecream
20 MinEnkelt
Non stop icecream
Pannacotta med halloncoulis![]()

120 MinEnkelt
Pannacotta med halloncoulis
120 MinEnkelt
Pannacotta med halloncoulis
Vanilj- och passionsfrukspannacotta![]()

360 MinEnkelt
Vanilj- och passionsfrukspannacotta
360 MinEnkelt
Vanilj- och passionsfrukspannacotta