
Pannacotta-Cheesecake
Ingredienser
Visa produkter
Tillagning:
Hacka samman rumsvarmt smör, socker, vetemjöl och bakpulver. Tillsätt vatten och arbeta samman till en deg. Lägg degen i kyl ca 15 minuter. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda den i 200 grader ca 20 minuter.
Vispa samman mjölk, grädde, socker och vegegel i en kastrull. Tillsätt vaniljaroma eller dela och skrapa ur vaniljstången som blandas ned i gräddblandningen. Hetta upp under omrörning till kokpunkten, men ta av kastrullen från plattan innan det kokar.
Häll den heta gräddblandningen i pajskalet. Låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan kakan i kylen innan den dekoreras.
Vispa ihop saft eller glögg med potatismjölet. Koka upp under omrörning och ta av den tjocknade såsen från spisen. Låt svalna och servera till kakan.
TIPS: Om man inte vill göra saftsås kan man servera Dr. Oetker Hallon Sauce till kakan!
Liknande recept
Liknande recept

Minimarängpajer med passionsfruktscurd

Vegansk Jordgubbscheesecake

Uppochner-Cheesecake med cocktailbär

Rabarberkaka med vaniljkräm

Nötchokladkaka

Pepparkakspannacottapaj med polkagrissmak
