Påskbullar med vaniljkräm
Ingredienser
Tillagning:
Värm mjölken till ca 37 grader. Lös upp jästen i vätskan. Rör smöret och sockret smidigt i degbunken. Tillsätt degvätskan. Tillsätt saltet och vetemjölet och arbeta degen tills den blir smidig. Spara lite av mjölet till utbakningen. Låt degen jäsa under bakduk till nästan dubbel storlek i ca 40 minuter.
Gör under tiden vaniljfyllningen. Blanda vaniljkrämen med mjölken och vispa 1 minut med elvisp. Låt sen vaniljkrämen vila 20 minuter i kylen innan användning.
När degen jäst färdigt lägger du degen på mjölat bakbord och kavlar ut den till en platta ca 1 cm tjock. Ta ut mått med rundlar ca 15 cm i diameter. Lägg en klick vaniljkräm på varje rundel och tryck ihop degen. Lägg bullarna i en muffinsform med skarven nedåt. Låt bullarna jäsa i ca 30 minuter.
Grädda bullarna i 250 grader i ca 10 minuter. Blanda samman kokos, gul färg och någon tsk vatten. Garnera bullarna med kristyr och strö på den gula kokosen.
Liknande recept
Liknande recept

Morsdagstårta
